Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Beroendecentrums tillnyktringsavdelning USÖ

Tillnyktringsenheten drivs av beroendecentrum i samarbete med länets kommuner. Vi finns i anslutning till beroendecentrums vårdavdelning på Universitetssjukhuset i Örebro. Vi tar emot personer från 18 års ålder.

Hjälp med tillnyktring kan du söka dygnet runt via psykiatrins akutmottagning. Vården på tillnyktringsenheten är frivillig.

Telefonnummer

019-602 56 48

Öppettider

Måndag-Söndag 00:00-23:59

Besöksadress

Universitetssjukhuset Örebro, Södra Grev Rosengatan 40, Örebro, entré P, vån 3

Hitta på sjukhusområdet - USÖ

Registrera ditt besök innan du går till din mottagning

Från och med den 19 september inför vi centralkassor och självincheckning vid alla huvudentréer vid länets sjukhus. Mottagningarnas kassor upphör. Vissa undantag finns. 

Läs mer

Snart dags för höstens vaccination

Nu vaccineras alla personer som är 65 år eller äldre och personer som tillhör en riskgrupp mot influensa, covid-19 och pneumokocker. För dessa grupper är vaccinationerna gratis. Vaccination skyddar mot allvarlig sjukdom. Boka din tid här (1177.se)

Du som är anhörig till någon som lever med ett psykiatriskt tillstånd eller en psykiatrisk diagnos kan ibland själv behöva rådgivande stöd och handledning. 

Kontaktuppgifter och mer information om stöd till dig som är anhörig hittar du här.

En sjuksköterska från beroendecentrum tar emot dig, undersöker samt gör en bedömning inför eventuell inläggning. Vid behov tillkallas läkare. Bedömningen syftar till att utesluta allvarlig sjukdom som kan medföra fara under tillnyktringen samt för att avgöra behovet av övervakad tillnyktring.

Under tiden du är på tillnyktringsenheten får du tillsyn fram till att utandningsprov i alkometer visar på noll promille. Vi gör då en bedömning om det finns behov av inläggning på beroendecentrums vårdavdelning för avgiftning.

Vi erbjuder alla som kommer till tillnyktringsenheten fortsatt kontakt inom beroendecentrum för vård och stöd.